It was an Extraordinary Design Week.

Elke evolutie gaat over het breken van regels, verder kijken dan je neus lang is, dan het banale.
Ordinary is not for us.

De stand van Elica.

Onze stand opent met een installatie met ettelijke "luchtschroeven" als metafoor voor de oorsprong van ons bedrijf. "Lucht" is de rode draad die door elke zaal loopt om de bezoeker te tonen hoe "uitzonderlijk" Elica is.

De stand van Elica.

Calvi & Brambilla and partners

In hun samenwerking sinds 2006 concentreren Fabio Calvi en Paolo Brambilla zich vooral op interior- en product design. Hun methode is die van de grote grote Italiaanse designers die in staat zijn om op diverse schalen werken en projecten tot stand te brengen met een ironische toets maar altijd volledig functioneel.

calvi-brambilla-and-partners

Lhov

The shape of Extraordinary. Een huishoudapparaat dat er eerst niet was. Nu is het er. Oven, kookplaat, afzuigkap: eindelijk alles in één voor een revolutie van uw belevenis in de keuken. U creëert, de oven doet de rest, en beter dan ooit.

Ontdek Lhov
Lhov

Extraordinary Cooking.

Lhov en de afzuigkookplaten NikolaTesla, de ovens, de inductiekookplaten, de wijnkelders van Elica introduceren in uw keuken innovatie, geavanceerde functies en een exceptioneel design waarmee koken een uitzonderlijke belevenis wordt.

elica-cooking

Straordinaria - Palazzo Litta

FuoriSalone Award winner 2024 - Media Partner Special Mention
Lhov

Straordinaria

Uitzonderlijk, lucht en koken: dit is het concept van Elica voor de FuoriSalone 2024 die internationale kunstenaars verenigt op een uitzonderlijke locatie in het hartje van Milaan.

De installatie drukt onze filosofie uit, ons vermogen om het normale uit te dagen met innovatieve ontwerpen en prestaties, en ons milieubewustzijn. Het streven naar schoonheid en toegankelijkheid worden door Elica vertaald in creativiteit, technologie en functionaliteit in de keuken.

what

Straordinaria

De op wolken gelijkende installatie dompelt de bezoeker onder in een onverwachte en verrassende etherische ruimte. De zwevende, gekleurde en transparante buizen herinneren aan de natuurlijke, lichte, warmte uitstralende bewegingen van de lucht - de kenmerkende elementen van Elica.

where

Palazzo Litta - Binnenplaats van eer

Dit historisch gebouw in Corso Magenta in Lombardische barokstijl is een van de belangrijkste locaties van de Milanese FuoriSalone. De installatie prijkt op de binnenplaats en is omgeven door de elegante zuilengalerij.

we+

“Wij hebben ons laten inspireren door de natuurelementen, de locatie en het concept " Straordinaria" met een installatie die natuur, schoonheid en kleur samenbrengt in een zintuiglijke beleving voor het publiek rondom het thema "lucht". Wij zochten naar een authentiek perspectief om de essentie van Elica en de waarden van het merk uit te drukken. De relatie en het contact met vormen, materialen, tinten en diepte brengen een unieke connectie tot stand tussen de bezoeker en het element.”

we+

Elica, Stichting Ermanno Casoli& we+

Verantwoordelijke voor de installatie op de FuoriSalone is Marcello Smarrelli (artistiek directeur van FEC), terwijl de installatie "Straordinaria" een ontwerp is van de Japanse studio we+ van Toshiya Hayashi en Hokuto Ando. De aan onze oprichter opgedragen "Fondazione Ermanno Casoli" (FEC) bevordert sinds 2007 activiteiten waarin kunst een didactisch en methodologisch hulpmiddel is om innovatieve processen in de werkomgeving te stimuleren. De stichting verricht pionierswerk in het onderzoek naar de mogelijkheden van een dialoog tussen kunst- en bedrijfswereld en heeft zich in Italië geconsolideerd als bedrijfsbijscholingsmodel.

Naar de site van FEC
FEC